A projekt alapvető információi:

Program: Interreg V-A Szlovákia Magyarország
Akronim: ATTRACTION
Prioritási tengely: Természet és kultúra
Partnerek: Košice Región Turizmus, Alkossunk Várost Alapítvány , Obec Zádiel
Teljes költségvetés: 691 741,60 € (ERFA)
Alkossunk Várost Alapítvány költségvetése: 429 887, 50 € (ERFA)

A projekt fő célja:

A projekt fő célja a határ menti régió vonzerejének növelése és a turisztikai desztinációk fejlesztése, egyedi turisztikai attrakciók létrehozása és turisztikai infrastruktúra fejlesztése által.
Szádellő községben, amely a Szlovák-karsztban helyezkedik el, egy turisztikai információs központ és múzeum jön létre. A magyar oldalon pedig Szabolcsveresmarton, a Rétközi-tó környékén egy modern repülő attrakció jön létre, Sky Rider néven.
A pályázat új turisztikai attrakciók létrehozására és a turisztikai infrastruktúra fejlesztésére fókuszál a kiválasztott helyszíneken. A fejlesztések biztosítják a desztinációk versenyelőnyét és jelentős motivációs erővel bírnak a turisták számára. A turisztikai fejlesztések létrehozásának köszönhetően mindkét helyszín látogatottságának növekedésére számítunk, melynek köszönhetően nagyobb figyelem irányul az érintett desztinációkra. A pályázat eredményeként a turisták tartózkodási idejének növekedésére is számítunk.

A pályázat várt eredményei:

Az Alkossunk Várost Alapítvány beruházásának köszönhetően rendkívül érdekes turisztikai attrakciók jönnek létre, melyek központi eleméül a Sky Rider néven ismert repülő attrakció szolgál majd, amely közép-európai viszonylatban egyedi turisztikai látványosságnak számít. Az említett turisztikai attrakció mellé egy pihenő zöldövezet kerül kialakításra, amely illeszkedik a tópart természetes jellegéhez, ugyanakkor kiszolgálja a várható látogatói forgalmat, és méltó környezetbe emeli a komplexumot.
A pályázat eredményeit nagyban befolyásolja annak határon átnyúló jellege. A közös marketing kampány célja a turisták számának növelése az érintett határ menti desztinációkban, mindkét országból. A partnerek  tervei között egy turisztikai kártya létrehozása is szerepel, amely ösztönzően hat a látogatók számára mindkét attrakció felkeresését illetően.

www.skhu.eu

 

széchenyi2020 logó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.