Egy új városrész alakult ki Nyíregyházán a nagy múltú Damjanich laktanya helyen. Mára csupán a lakóépületekké átalakított régi épülettömbök emlékeztetnek a katonai bázisra, megőrizve a korabeli alakzatúkat.

Itt terül el, és folyamatosan épül a Damjanich Lakópark, egyre jobban benépesülve az új „honfoglalókkal”. Az élhetőbb környezet kialakításához, szebbé varázslásához a lakók összefogása szükséges, ebben nyújtottunk segítséget az itt élő embereknek.
Az Alkossunk Várost Alapítvánnyal hiszünk abban, hogy a város igazi fejlődése a benne lakók akaratának és munkájának köszönhető. Lehet nagy beruházásokkal átformálni egy területet, de az ott élők kötődése lesz a meghatározó, a városrész jövőjét illetően. Az Alkossunk Várost Alapítvány, így a közösségépítést, a közösségformálást tekinti a legfontosabb célkitűzésének. Közösségformáló projektünk a Damjanich Lakóparkban is zajlott. Mintegy 300 családhoz eljutatott kérdőív segítségével felmértük az igényeket, ötleteket a lakópark kialakításával kapcsolatban. Többek között közösségi kertet is terveztünk.
Egy zöldséges kert is alakult, amelyet közösen ültettek be a lakók különféle magvakkal, palántákkal. A közelben raklapokból kialakítottak egy szalonnasütő helyet, de számos ház előtt virágoskert díszlik egyéni ötleteket, elképzeléseket megvalósítva.