A „Gyere közelebb!” című egynapos komplex rendezvény 2016. június 3-án valósult meg. Célja volt, hogy a Nyíregyházán és vonzáskörzetében élő roma és nem roma közösség tagjait – kiemelten a 12-18 év közötti gyerekeket, fiatalokat – közös kulturális és játékos programok megvalósításán keresztül közelebb hozza egymáshoz, a romákkal szembeni negatív diszkrimináció és előítéletek csökkentése érdekében.

Délutáni programok a Nyíregyháza Kossuth téren:
Meglepetés flashmob, Ham-Ko-Ham koncert, Szikes Zenekar – koncert és hangszerbemutató, Gyere közelebb és játssz velünk! – közös alkotás és játék a Kossuth téren (hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó civil szervezetek játékos érzékenyítő, antidiszkriminációs programjai)

Móricz Kertben: különleges programokkal vártunk minden érdeklődőt.

Pódiumbeszélgetés sikeres roma fiatalokkal: Oláh Gergő énekes, Farkas András, a Zeneakadémia hallgatója
Parno Graszt koncert
Somnakaj – dalok egy cigány musicalből, sztárokkal a színpadon. Fellépnek: Falusi Mariann, Oláh Gergő, Kovács Antal (Romano Drom), Szirtes Edina Mókus (hegedű), Csurkulya József (cimbalom), Földes Gábor (basszus), Kovács Máté (percussion), Berdisz Tamás (dob), Seress Vilmos (fúvós hangszerek), Szilvási István (ének), Farkas István (ének), Balogh Jocó (ének), Dobi Matild (ének), Tintér Gabriella (ének)

A belépés ingyenes volt!

A rendezvény az Európai Bizottság Igazságügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatóságának (EC DG Justice) társfinanszírozásával, a „Romákkal a Romákért” című projekt részeként valósult meg.

A szervezésben közreműködő szervezetek:

  • Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata
  • Nemzeti Roma Kontakt Pont
  • Türr István Képző és Kutató Intézet
  • Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola
  • MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda Kft.
  • Alkossunk Várost Alapítvány